• Schoolkamp kajakken

  Op schoolkamp kan in een groepshuis en op de camping!

Outdoor Schoolkamp Nederland | De mogelijkheden

Outdoor Schoolkamp in Nederland

Jullie schoolkamp stel je bij Outdoor Schoolkamp Nederland volledig zelf samen. Je kunt kiezen uit een overnachting in tenten, een houten hutje of groepsaccommodatie. De maaltijden worden door ons bereid en in buffet vorm gepresenteerd. Liever zelf koken met een aangeleverd kookkratje en recepten? Ook dat is mogelijk! De activiteiten worden compleet verzorgd. Graag zelf een (mentor) activiteit plannen, eerder aankomen of later vertrekken? Dit is allemaal mogelijk!

Schoolkamp planning op maat

Onze schoolkamp programma's in het overzicht zijn een eerste voorstel, liever eerder aankomen, later vertrekken, of zelf koken? Dit is allemaal mogelijk, geef het aan en we kijken samen naar de mogelijkheden. Zo is standaard de aankomst om 13:00 uur gepland, lukt het jullie om eerder aan te komen, dan is het mogelijk om een extra activiteit te plannen op de 1e dag. Ditzelfde geldt uiteraard voor de dag van vertrek. Ook lunchen bij aankomst is mogelijk. Op de dag van vertrek mogen de leerlingen altijd een lunchpakket maken, zo zijn jullie nog de hele dag vrij om extra activiteiten te plannen of in ieder geval thuis te komen met een goed gevulde buik!

Heerlijke maaltijden tijdens het schoolkamp

Om te zorgen dat iedereen optimaal kan genieten  van het schoolkamp wordt de reis voorzien van voedzame en complete maaltijden. Behalve dat er altijd genoeg te kiezen valt tijdens de maaltijden, zorgen wij ook dat er altijd ruim voldoende eten is tijdens de eetmomenten. Dit begint al bij het ontbijt, hier maken de leerlingen een lunch pakket voor de dag, wij promoten dat iedereen extra boterhammen klaar maakt. Als je thuis 2 boterhammen tijdens de lunch eet, maak er nu maar 4 of meer! Zo kan iedereen maximaal presteren en sportief genieten!

Ook tijdens het avondeten wordt er iedere avond een compleet buffet gepresenteert. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens de pasta maaltijd altijd de saus met verse groenten appart van de gekookte pasta aangeboden. Lust je geen rode saus, geen probleem! Neem vooral wat extra salade, stokbrood en kaas! Op deze manier is er altijd wat te kiezen en eet iedereen genoeg. Wil een leerlingen 2 of 3 keer opscheppen, dit mag altijd! De maaltijden worden dagelijks vers bereid met verse groenten en ingrediënten, geen gedoe met kant en klaar voedsel maar heerlijke voedzame maaltijden! Vooraf aan het schoolkamp kunnen dieetwensen zoals bijvoorbeeld vegetarisch of halal maaltijden doorgegeven worden.

Gave activiteiten | Wat past bij jullie leerlingen

In onze schoolkamp programma's zijn een aantal activiteiten ingevoerd en een aantal activiteiten kunnen jullie zelf kiezen. Ook is het mogelijk om een schoolkamp samen te stellen met de activiteiten van jullie voorkeur. Door deze activiteiten af te stemmen op jullie leerlingen en het doel van het schoolkamp wordt dit een nog groter succes! Komen jullie bijvoorbeeld met alle 3e jaars, dan is het wellicht een goed idee om een gevarieerd aanbod te bieden, denk aan intensieve activiteiten als kajakken, longboarden, mountainbiken of outdoor lasergamen afgewisseld met "rustigere" activiteiten als teambuilding games of boog + luchtbuks schieten. Zo onstaat er een programma dat voor iedereen aantrekkelijk is en de beleving nog mooier maakt!

Om te zorgen dat we optimaal kunnen genieten van de activiteiten, wordt er vaak gewerkt in een roulatie systeem; iedereen doet dezelfde activiteiten, maar niet altijd in dezelfde volgorde. We werken veelal in een groepsgrootte van 15 tot 30 leerlingen. Hierdoor komt iedereen vaak aan bod, is de belasting op de natuur/omgeving kleiner en de samenwerking vaak intensiever! Wie helpt zijn groepsgenoten, wie neemt het voortouw, wie wacht er af? Dit zijn aspecten die naar voren komen tijdens de geboden activiteiten; geniet van de tijd met uw leerlingen in een “nieuwe” omgeving en laat u verrassen.

Doe mij zo'n gaaf schoolkamp!

 

Nieuws

 • Schoolkamp in april - De droogste maand van het jaar!

  Niemand wil regen tijdens het schoolkamp, laat april nou de droogste maand van het jaar zijn in Nederland.

  Lees meer
 • Wordt onze nieuwste Outdoor Schoolkamp-ioen!

  Voor 2024 zijn wij opzoek naar versterking van ons team, kom werken bij het leukste buitensport bedrijf van Nederland...

  Lees meer
Meer nieuws
 • 3 daagse schoolkamp Ommen

  Drie daagse reis Ommen

  In een zoektocht naar een leuke opening of afsluiting van het schooljaar met je klas helpen wij je graag een handje.

  Bekijk het arrangement
 • Arrangementen

  Meerdaagse schoolkampen

  Organiseer hier het gaafste 2,3,4 of 5 daagse schoolkamp van Nederland, stel de reis geheel naar wens samen

  Wordt een schoolkamp held
 • Schoolkamp met gegarandeerd busvervoer

  Gegarandeerd busvervoer

  Jullie busvervoer per luxe touringcar geregeld door Outdoor Schoolkamp en geweldig verzorgd door South West tours

  Verzeker uzelf van vervoer
 • Schoolkamp in 1 dag

  Schoolkamp in 1 dag!

  De event special van het jaar: Een schoolkamp in 1 dag! Het beste alternatief voor de buitenlandreis of meerdaags schoolkamp

  Wat is er mogelijk
 • Outdoor op locatie

  Outdoor op locatie

  Wilt u de introductie en sportdagen als school eens geheel of gedeeltelijk op een andere manier organiseren.

  Bekijk de mogelijkheden
 • Odulphus Lyceum - Tilburg  - 6 daags kamp met 170 leerlingen

  "“Voor het derde jaar nu met Outdoor Schoolkamp weggeweest en ik kan er alleen maar positief over zijn! "

  Odulphus Lyceum - Tilburg  - 6 daags kamp met 170 leerlingen
 • Mavo Schravenlant - Schoolkamp met 120 leerlingen

  "“Dank voor de fijne samenwerking! We kijken allemaal, zowel leerlingen als docenten, terug op een zeer geslaagd kamp!"

  Mavo Schravenlant - Schoolkamp met 120 leerlingen
 • Jamie Maidman

  "Van aankomst tot vertrek was het kamp tot in de puntjes verzorgd!"

  Jamie Maidman
 • Roosmarijn van der Stelt

  "Het is mooi om te zien hoe de leerlingen op een laagdrempelige manier kunnen genieten van stoere activiteiten"

  Roosmarijn van der Stelt
 • Internationale School - 4 daags kamp met 80 leerlingen

  "“We have had a Fantastic four days, filled with engaging activities!"

  Internationale School - 4 daags kamp met 80 leerlingen
 • Michel boomhorst

  "Door middel van leuke teambuilding opdrachten en spannende activiteiten zie je de leerlingen naar elkaar toe groeien"

  Michel boomhorst